Over mij

Samen met vrouw en twee kinderen woon in ik Zeist. Naast een fulltime baan in de ICT ben ik in de avonduren en weekenden actief als fotograaf.

Toen ik 6 jaar was mocht ik voor het eerst met mijn vaders fototoestel, een Agfa c1930 Box I een foto maken. Dit was voor mij een prachtig en magisch moment. Eigenlijk ben ik daarna altijd al geïntrigeerd gebleven door de fotografie.

Mijn echte passie voor fotografie begon in de begin jarentachtig. Ik raakte door de schoonheid van de oude binnenstad van Utrecht geïnspireerd. Voor mij was dit de aanleiding die op foto’s te zetten. Met mijn Petri GX 1 spiegelreflexcamera, een half automaat, fotografeerde ik regelmatig in Utrecht. Later heb ik een Ricoh KR-5 Super II spiegelreflexcamera gekocht waarmee ik tot aan het digitale tijdperk met veel plezier en tevredenheid heb gefotografeerd.

Niet alleen de architectuur maar ook de mensen op de straat die voor mijn lens komen geven mij heel veel plezier en energie. Het zijn vooral de mensen die mij interesseren. Mijn foto’s wil ik op een stijlvolle manier maken en daarmee wil ik laten zien hoe de mensen zijn. Mijn passie loopt als een rode draad door mijn beeldmateriaal. Respect voor de mens en voor haar of zijn omgeving is voor mij een belangrijke factor. Daarom maak ik graag gebruik van natuurlijk daglicht. Ik heb ook oog voor details en voor de omgeving. Ik werk met met een Canon spiegelreflexcamera met Canon- en Sigma Lenzen.

Fotografen zoals Kees Scherer en Carel Blazer zijn voor mij een bron van inspiratie.

Ben je geïnteresseerd in mijn foto’s, of wil je op de foto gezet worden. Neem dan gerust contact met mij op. Wat kost het? Ik hoef hier niet van te leven dus daar komen we wel uit. Ook ben ik geïnteresseerd in leuke ideeën voor shoots die mijn portfolio en ontwikkeling verrijken.

André Brockbernd
Fotografie